Zakynthos

Zakynthos

In juni gaan we voor de tweede keer samen op vakantie. Na onze strandvakantie op Fuerteventura vorig jaar, gaan we dit jaar weer naar het strand en wel naar Zakynthos, Griekenland.

Op 15 juni halverwege de middag vliegen we vanaf Schiphol in ruim 2 uur naar Griekenland. We verblijven daar in appartementen Pierros in het plaatsje Laganas. Het appartement ligt aan het uiteinde van een lang strand, maar wel direct aan dat strand. We zwemmen in zee, zonnen op het strand, volleyballen en blijven een beetje fit, maar relaxen ook en zitten lekker bij en in het zwembad van het appartement. Een kleine supermarkt ligt direct naast het hotel, en in het dorpje zijn talloze kroegen en restaurantjes waar we heerlijk lunchen en dineren en een drankje doen.

Tijdens onze vakantie speelt het Nederlands elftal een WK in Frankrijk en we zien in een kroeg de wedstrijden van onze mannen maar ook heel wat andere wedstrijden. Ongeveer halverwege onze vakantie maken we een excursie; we gaan met een boot mee de zee om op te zwemmen en het land met mooie grotten vanaf het water te bekijken. Leuk maar wel wat druk.

Tijdens het zwemmen en snorkelen zien we een schildpad en later meer. Het blijkt dat de Caretta Caretta zeeschildpad op “ons” strand aan land komt om eieren te leggen, precies in deze periode. Wat mooi! En wat leuk om mee te maken en om te zwemmen en snorkelen met deze enorme schildpadden om ons heen. Nu we het weten, letten we er beter op en zien we ook meer. Elke avond als we ergens aan het strand op een terras zitten, zien we diverse kopjes bovenkomen op zee.

Na twee weken zit het erop. We worden in het begin van de ochtend opgehaald en vliegen terug naar Nederland waar we halverwege de middag aankomen. We hadden erg mooi weer en we hebben heerlijk relaxt genoten van de zon, de zee, het strand, lekker eten en drinken, en mooie schildpadden!