Waterleidingduinen zonsopkomst

Gran Canaria

De eerste week van april gaan we lekker een weekje naar de zon. Het is de eerste echte vakantie met z’n vieren en dus best spannend. We verblijven in Hotel en Bungalows Sol Barbacan in Playa de Inglés helemaal in het zuiden van Gran Canaria. En hoewel we gaan voor zon, zee en strand, zien we van dat alles niet zo veel. De weken ervoor was het prachtig weer, maar als wij er zijn is het vaak bewolkt en spettert het af en toe ook een beetje. Het hotel is prima maar toch niet zo mooi en zo kindvriendelijk als verwacht en best een eindje van het strand vandaan.

Desalniettemin hebben we een heerlijke vakantie want Lucas speelt elke dag in de speeltuin vlak naast onze bungalow of doet mee met de activiteiten van het animatieteam. Dat vindt hij allemaal prachtig en helemaal niet spannend. Ook Daniel heeft het meestentijds wel naar zijn zin, maar zeker ook niet altijd. En dat zullen ze weten ook! We zwemmen bijna elke dag in het zwembad en doen dan ’s middags een lekker dutje. We eten en drinken lekker hoewel de mogelijkheden wat beperkt zijn met twee kleine kinderen en een klein keukentje. Maar, we hoeven verder even helemaal niets en nemen het er dus ook van.

Op dinsdag huren we een auto. Achteraf de enige dag die echt onbewolkt blijkt te zijn. We verkennen Gran Canaria en we zien indrukkende kloven, mooie klifkusten, leuke molentjes en andere oude gebouwen, en nog veel meer moois. Het is een lange dag en Lucas en Daniel zijn het op een gegeven moment ook echt zat, maar het is wel de moeite waard en ook lekker om een dagje niet in de speeltuin of het zwembad te zitten. Na een week zit er weer op en vliegen we terug naar huis.