zandstuve veenpark

De Zandstuve

Midden in de meivakantie gaan we een lang weekend naar kampeerdorp De Zandstuve in Hardenberg. Toevallig zitten we op een steenworp afstand van De Kleine Wolf waar we vorig jaar in de meivakantie waren.

Donderdag moet ik nog werken maar tegen het einde van de middag zit het werk erop en kunnen we op pad. Mandy en de jongens hebben alles gepakt en de auto geladen zodat we rond 16:00 uur wegrijden. Midden in de spits en met de nodige vertraging komen we ruim twee uur later aan bij het vakantiedorp De Zandstuve. We installeren ons, de jongens gaan nog even zwemmen en we eten een soepje en daarna maken we nog een rondje over het park. Hier vermaken we ons de komende dagen wel.

Vrijdagochtend doen we rustig aan. Daniel haalt brood en we ontbijten en dan gaan we lekker zwemmen. Het zwembad is niet zo groot maar heeft binnen en buiten een leuke glijbaan en het water binnen is lekker warm. ’s Middags doen we een potje taffeltennis, volleyballen we een beetje en als eindelijk de wifi het goed doet, kunnen ook de schermpjes aan. ’s Avonds eten we in het restaurant op het park en dat is best goed.

Op zaterdag gaan we ’s ochtends eerst zwemmen. Na de lunch gaan we naar het veenpark in Barger-Compascuum vlakbij Emmen. Als kind ben ik daar ook geweest. We lopen een rondje, kijken in de huisjes, rijden met het treintje en krijgen een kleine veensteek-demonstratie. Best leuk! Tegen 17:00 uur zijn we koud en moe en rijden we naar de De Hexelse Berg, een all you van eat restaurant waar we 11 jaar geleden ook waren toen we in vakantiepark de Hellendoornse Berg verbleven. Het smaakt weer allemaal prima (en we eten weer teveel).

Zondag, de laatste dag. We ontbijten, pakken in en ruimen op en iets na 9:30 uur vertrekken we uit kampeerdorp de Zandstuve. In een half uurtje rijden we naar Wildlands dierentuin in Emmen. Als kind kwam ik vaak in de oude dierentuin in Emmen, en het is er zeker wel op vooruitgegaan. We lopen en varen door Jungola, hoewel dat varen wel wat tegenvalt en het echt vreselijk heet is in deze overdekte jungle. Daarna lopen en rijden we door Serenga en tenslotte lopen we nog door Nortica. Dat laatste deel valt een beetje tegen, maar al met al een leuke dag. Rond 15:00 uur zijn we klaar en vertrekken we weer naar huis waar we tegen 18:00 uur, via de supermarkt, aankomen. Het waren slechts 3 dagen en nachten maar we hebben daar wel van genoten.