Costa Dorada

De afgelopen twee jaar hebben we ons vermaakt in de bossen van Zweden. Op verzoek van de jongens doen we het dit jaar anders: we gaan naar op strandvakantie naar Tamarit aan de Costa Dorada.

Bob brengt ons donderdagochtend mooi op tijd naar de bushalte. Al snel komt de bus zodat we vroeg op Schiphol aankomen. Bagage inchecken gaat vlot, we eten een broodje en stijgen volgens schema op. In Barcelona gaat de bagage-afhandeling en het ophalen van de auto ook soepel zodat we al om 15:30 uur op de camping aankomen. We rijden naar onze tent, laden uit en trekken onze zwembroek aan. We zwemmen een uurtje in zee en daarna nog een uurtje in het zwembad. Het is heerlijk op het strand en bij het zwembad, maar in de tent is het net een sauna. ’s Avonds eten we in La Dolce Vita, het restaurant bij het zwembad. We rommelen daarna nog wat bij de tent, maar om halftien is het echt bedtijd!

De volgende dag is het bewolkt. We rijden daarom na het ontbijt naar Aqüeducte de les Ferreres, ofwel Pont del Diablo, een schitterend Romeins aquaduct. Via de supermarkt rijden we terug. Omdat Daniel zich niet helemaal lekker voelt, blijft Mandy bij hem bij de tent, terwijl Lucas en ik even naar het strand gaan en daarna wat gaan eten. Later gaan we met z’n allen nog naar het strand. We willen daarna nog naar het zwembad maar de lucht is donker en het rommelt in de verte en niet veel later regent het. En het regent goed ook. Zo erg dat we de barbecue op de vlonder onder de luifel moeten aansteken. Dat gaat echter wonderwel goed: heerlijke hamburgers en gegrilde aardappelen met gekookte broccoli. ’s Nachts regent het stevig door en koelt het flink af; we hebben het zelfs koud!

Zaterdag als we na een koude en slechte nacht opstaan, schijnt de zon weer. Na het ontbijt gaan we naar het strand. Een klein wolkje groeit uit tot een grotere sluierwolk waardoor het toch wat fris aanvoelt in het water. We houden moedig vol. Tegen 13:00 uur gaan we lunchen bij de Brisa bar aan het strand. Best ok, maar niet zo goed als bij het zwembad. Na de lunch blijven we nog even op het strand en daarna gaan we naar het zwembad. Bij het zwembad eten we rond 18:00 uur een hapje tussendoor en pas na 19:00 uur gaan we naar de tent. Douchen, en koken, we eten rond 20:00 uur. We zitten al echt in het Spaanse ritme!

De nacht was weer koud maar we hebben beter geslapen dan gisteren. Rond 8:00 uur staan we op, halen we brood en ontbijten we. Daarna gaan we even boodschappen doen en daarna gaan we naar het strand. Beetje dobberen op het luchtbed, volleyballen, een kuiltje graven. We lunchen om 12:30 uur bij het zwembad en blijven daar de rest van de middag. Rond 18:30 uur gaan we naar huis. We douchen en maken pasta. En gaan laat naar bed.

Als we ’s maandags opstaan is het al warm. Toch gaan eerst even lopen, langs de Riu Gaia, een riviertje dat langs de camping loopt. Het schijnt erg mooi te zijn, maar valt behoorlijk tegen. Een uurtje later zijn we op het strand. We willen een waterfiets huren maar dat gaat niet vanwege de te sterke stroming. Eerst maar even zwemmen en beachvolleyballen dan maar. Om 13:30 uur lunchen we weer bij het zwembad. Daarna gaan we terug naar het strand en dan kunnen we wel de waterfiets huren. Maar met toch nog behoorlijk stroming, flinke golven en wind valt dat niet mee. En de trap van de glijbaan op de waterfiets beklimmen valt al helemaal niet mee. We vermaken ons een uurtje. Terug aan wal beachvolleyballen we nog een tijdje. Mandy en Daniel gaan vast naar het zwembad, Lucas later ook en tegen 18:00 uur ik ook. Nog even zwemmen, dan douchen en de barbecue weer aan. En dan is het zomaar 21:30 uur en bedtijd voor de heren.

’s Nachts worden we wakker van wat gespetter en voor de zekerheid halen we de bijna droge was binnen. Maar goed ook, want het begint te hozen. Niet lang maar wel heftig. ’s Ochtend is het wat bewolkt. We doen grote boodschappen en gaan dan toch naar het strand. We lunchen bij het restaurant aan het strand, niet de bar maar het restaurant en dat is best goed. Daarna blijven we nog een tijdje op het strand en dan gaan naar het zwembad. Rond 18:30 uur gaan we naar de tent waar we douchen en koken, eten en gaan slapen. Het begin een beetje routine te worden.

Hoewel Daniel uitslaapt en het schitterend weer is, besluiten we (toch) naar Tarragona te gaan. Een kwartiertje rijden en nog een kwartiertje lopen later staan we rond 10:00 uur in het centrum bij het amfitheater. Jammer van de hekken en het podium maar best indrukwekkend. Daarna lopen we via mooie steegjes naar de kathedraal. Wat een enorm gebouw. Hoewel ze er geen zin in hadden, zijn de mannen toch onder de indruk. We lopen naar de Ramblas, eten een donut zo rond 12:00 uur en lopen dan terug naar de auto. Op de camping lunchen we bij de tent en gaan dan naar het zwembad en later nog naar het strand. Rond 19:00 uur zijn we terug. Douchen, koken, eten en naar bed. Een week is voorbij gevlogen…

Na ontbijt gaan we naar het strand. We lunchen bij de tent. Daarna gaan we naar het zwembad waar we lekker lang blijven en de jongens heel wat duiken en salto’s kunnen maken. We gaan ook nog even naar het strand om te volleyballen. ’s Avonds eten we bij Bistro de Mar, het restaurant op het dak van Brisa aan het strand. Tapas, lekker! We zijn laat thuis.

Na het ontbijt ga ik even langs de supermarkt. Als ik terug kom, is de rest ook klaar. We gaan naar het strand. We snorkelen bij de rotsen onder het kasteel en gaan daarna volleyballen. We lunchen bij het zwembad. Daarna gaan we een tijdje zwemmen, oefenen met de snorkel in het zwembad, en daarna weer volleyballen op het strand. We eten een ijsje op het strand, en nemen nog een laatste duik in het zwembad. We sluiten af met het gebruikelijke riedeltje: douchen, koken, eten en slapen.

Na een stormachtige nacht ziet het er zaterdagochtend niet echt lekker uit. Maar we hebben geen zin om ergens heen te gaan en besluiten om toch maar even het strand te proberen. En het is gewoon heerlijk. Weinig wind en een lekker zonnetje, terwijl het bij onze tent, 50 m verderop, juist andersom leek. Hoe dan ook, aan het einde van de ochtend beachvolleyballen we nog een potje en dan lunchen we bij La Dolce Vita bij het zwembad. Na de lunch lezen we een boekje bij het zwembad en dan gaan we nog even naar het strand. Daniel is erg moe en wil op tijd naar de tent terug en Lucas even later ook. Ik ga nog even zwemmen en dan ook terug. We koken lekker maar de jongens hebben geen trek en voelen zich niet lekker?! Hopelijk is het morgen weer over; op tijd naar bed.

’s Nachts heeft het flink gewaaid en geregend. Voordeel hiervan is dat er weinig herrie was buiten, want die Spanjaarden kwekken de halve nacht door! ’s Ochtends ziet het weer er goed uit maar de mannen zijn niet echt fit dus doen we rustig aan. We spelen wat aan het strand en bij het zwembad. We lunchen daar en de jongens eten een half broodje. Daarna wil Daniel naar de tent en ga ik met Lucas naar het strand. Later komen Mandy en Daniel ook. Er staan hoge golven en dat is best leuk, maar te heftig voor de mannen. We eten thuis en gaan vroeg slapen.

We wilden vandaag naar Barcelona gaan maar Daniel voelt zich echt ziek en Lucas is ook nog niet superfit. Ik ga eerst even boodschappen doen maar daarna is de situatie nog onveranderd. Even later kotst Daniel de boel onder. Gelukkig zit er alleen water in zijn maag dus het valt mee. Daniel gaat nog even slapen en Mandy blijft bij hem terwijl Lucas en ik naar het strand gaan. We beachvolleyballen spelen in zee en zijn om 13:00 uur terug bij de tent voor de lunch. Daniel voelt zich een stuk beter en later gaan we met z’n allen naar het strand en naar het zwembad. We eten weer thuis en gaan weer op tijd slapen.

De jongens voelen zich weer beter vandaag. Maar we komen niet echt vlot op gang. Tegen 11:00 uur zijn we pas op het strand. Mandy gaat met de jongens snorkelen, we lezen een boekje, zwemmen wat en om 13:30 uur gaan we lunchen. Daarna zwemmen we een tijdje in het zwembad. Om 16:00 uur ga ik naar het strand om te volleyballen maar de rest blijft bij het zwembad. De bewolking neemt ondertussen toe en het begint zelfs te spetteren! Thuis nemen we een douche en daarna steken we nog eenmaal de barbecue aan. ’s Avonds als de mannen naar bed zijn, kijk ik met wat haperingen Ajax tegen Kiev op de tablet.

De laatste dag! We zijn redelijk op tijd op en op het strand. De zon schijnt volop maar verderop zijn donkere wolken. En net als we lekker aan het volleyballen zijn, begint het te regenen. Eerst een beetje daarna harder. Maar het is niet koud, dus spelen we nog een tijdje door. Rond 13:00 uur zijn we terug bij de tent. We lunchen terwijl het stevig regent. Iets na 15:00 uur is het weer droog. Lucas en ik gaan naar het strand om nog wat te volleyballen en Mandy en Daniel gaan naar het zwembad. Er is, na de regen, bijna niemand op het strand en al zeker niet om te volleyballen. Lucas gaat naar het zwembad en ik blijf nog even op het strand. Niet veel later komen ze allemaal naar het strand; er heeft iemand in het zwembad gepoept en dat is schoongemaakt en nu mag niemand erin. Rond 18:00 uur gaan we naar de tent. Douchen en naar Bistro de Mar voor tapas. Lekker. Dan naar huis en naar bed. Het zit erop, we gaan morgen weer naar huis.

Als we wakker zijn, pakken we de koffers in. We nemen nog éénmaal een snelle duik in het zwembad (omdat het gisteren niet kon) en kleden ons aan. We pakken de auto in en gaan naar Barcelona. Omdat we tijd genoeg hebben rijden we echter niet rechtstreeks naar het vliegveld maar maken we een ommetje langs het klooster van Montserrat. De omgeving en we weg er naar toe zijn mooi. Het klooster vinden we tegenvallen: wat een toeristische poppenkast! Maar goed, we kijken even rond, eten wat en rijden dan naar Barcelona. Het inleveren van de auto en inchecken op de luchthaven gaan vanzelf. De vlucht gaat prima op tijd en om 19:30 uur landen we op Schiphol. De bagage is voor de verandering een keer snel en Bob staat al te wachten buiten. Om 20:30 uur zijn we thuis en zit de vakantie er echt op.