In mei gaan we lekker naar de zon. En niet net als de voorgaande jaren (Fuerteventura, Zakynthos) in Europa, nee, we gaan naar het Caribisch gebied, en wel naar de Dominicaanse Republiek. Twee weken zon, zee en strand. En verder niet veel.

Op vrijdag, 14 mei, gaan we ’s middags naar Schiphol. Aan het einde van de middag stijgen we op voor een vlucht van ongeveer 9 uur naar de hoofdstad Santo Domingo. Hier komen we ’s avonds lokale tijd aan. Met een bus gaan alle toeristen naar hun hotels, en wij naar ons hotel Don Juan Beach Resort. We zitten all-inclusive, dus kunnen de hele dag door eten en drinken, wat en hoeveel we maar willen. Dat komt goed uit als we vrij laat aankomen.

Het hotel ligt aan het strand; een hagelwit zandstrand. Met palmbomen… Het lijkt wel echt! Hier gaan we ons wel vermaken de komende twee weken. Het weer is prachtig, met zoals dat hoort in de tropen, af en toe in de loop van de middag een tropisch buitje. Geen punt, het koelt daarmee een beetje af, maar we krijgen we niet koud. Het hotel houdt het strand netjes en zorgt er ook voor dat verkopers en bedelaars de toeristen niet lastig vallen. Er staan stoelen en ligbedden met schone handdoeken bij het zwembad en bij het strand.

Regelmatig vinden er activiteiten plaats en kan je al dan niet meedoen in het zwembad of op het strand. We volleyballen op het strand en ik strandvoetbal (man man wat zwaar!). En ik pak regelmatig even een surfplank. Toch wat anders dan in Nederland met veel wind en koud water, hier een beetje dobberen in de zon met een klein briesje en heerlijk warm water. Zelfs Mandy probeert het een paar keer. Ideaal dat je gewoon kan afstappen en opstappen en dat het niet zo hard waait.

We kunnen ook een excursie doen om het eiland te verkennen, maar daar hebben we geen zin in, en het hotel raadt ons af om zelf op pad te gaan. Binnen de muren van het hotel is het veilig maar daarbuiten wellicht niet. Het land kent veel armoede en criminaliteit en dat zoeken we maar niet op.

Maar aan alles komt een einde, dus ook aan deze relaxvakantie en twee weken nadat we aankwamen, gaan we ook weer weg. In het begin van de avond komt de bus ons ophalen voor het ritje naar het vliegveld en vliegen we weer terug naar Nederland.