De Kleine Wolf

Vorig jaar zouden we in de meivakantie lekker een weekje eropuit gaan. Door corona ging dat niet door en we kregen een voucher. Dit jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen en op vrijdag 30 april gaan we alsnog naar Camping De Kleine Wolf in Overijssel. Na een maand droogte, compenseert de natuur dat in onze vakantieweek. Desalniettemin hebben we wel een leuke vakantie gehad.

Op vrijdag vertrekken we net na de lunch. In iets meer dan twee uur rijden we naar camping De Kleine Wolf in Stegeren tussen Ommen en Hardenberg in Overijssel. Iets voor 4 uur komen we aan, nog net te vroeg, maar we gaan vast de camping op en ons huisje blijkt al klaar. We slapen in een huisje dat eruitziet als een tent. Bij de tent pakken we de auto uit en richten het huisje in en doen dan een boodschapje op de camping en nemen een drankje en een hapje op het terras van het restaurant. We spelen we op de camping, koken, eten en kijken de Voice en gaan dan slapen.

We hebben redelijk geslapen ondanks de kou en de regen vannacht. Gelukkig hebben een prima kachel in het huisje. In de ochtend gaan we zwemmen in het verwarmde buitenzwembad. Erg leuk maar ook heel erg koud. Later tennissen we wat en na de lunch rijden we naar Ommen voor een boodschapje en gaan we naar de Sahara. Op deze zandverstuiving midden in het bos lopen we wat rond en de jongens klimmen in een paar bomen. Daarna rijden we weer naar de camping De Kleine Wolf en doen we een spelletje, we lezen wat, koken en doen nog een spelletje en spelen wat op de camping. De temperatuur viel niet mee vandaag maar het was grotendeels droog.

Na wederom een koude nacht gaan we na het ontbijt naar Speelvijver Oldemeijer tussen de camping en Hardenberg en vandaar lopen we naar de Vogeluitkijkpunt Haarplas. Hoewel we een ander beeld hadden bij de vogelkijkhut, is het wel een prachtige omgeving en we hebben mooi weer! We lopen een rondje, eten een koekje en lopen weer naar de auto. Voor de lunch zijn we terug op de camping. Na de lunch gaan de mannen lasergamen in het bos bij de camping en lopen Mandy en ik een rondje door dat bos. Daarna gaan Daniel en ik zwemmen en gaan Mandy en Lucas tennissen. We koken en eten thuis en doen verder niet zoveel.

Op maandag sta ik vroeg op en rijd met de auto naar Rijssen. Hier neem ik de trein van 8 uur naar Holten. Vanaf het station loop ik ca. 2 km. naar het noorden en pak ik de draad weer op van het Marskramerpad. In een kleine vier uur loop ik terug naar de auto. Ik koop een broodje, luncht in het zonnetje en rijd dan weer terug naar de camping De Kleine Wolf. Mandy en de jongens hebben lekker wat gespeeld. Na de lunch ga ik met Daniel zwemmen. Het is weer koud maar voelt minder koud dan gisteren. Om 15 uur komt Charles lang met de familie; zij zitten op een camping een paar kilometer verderop. Het is supergezellig, de kids vermaken zich samen goed. We halen eten op de camping en dat valt niet tegen, maar is ook niet echt super. Daarna gaan onze gadten weer naar hun eigen camping en gaan wij lekker slapen.

’s Nachts stormt het; een voorbode voor het weer van de komende dagen. En inderdaad, dinsdag regent en waait het de hele dag. Desondanks gaat Daniel even zwemmen en gaan Lucas en ik even tennissen, maar we regenen helemaal nat. Later gaan Mandy en ik even boodschappen doen in Hardenberg en we lopen als het even droog is ook een stukje door het Vechtpark in Hardenberg. Aan het einde regenen we alsnog kletsnat. De rest van de dag zitten we binnen in het huisje.

Ook in de nacht van dinsdag op woensdag stormt het en dat zet door op woensdag: veel wind, flinke buien en af en toe ook opklaringen. Tijdens zo’n opklaring in de ochtend wandelen Mandy en ik een uurtje door het bos en om 11 uur gaat Lucas volleyballen, maar na twintig minuten moeten we terug naar het huisje rennen want het begin te hozen. Na de lunch gaan Daniel en ik zwemmen en omdat we net een paar opklaringen hebben, valt het best mee vandaag. Later gaan Mandy en Lucas tennissen en ook zij houden het droog.

’s Nachts waait en regent het weer maar als we opstaan is het toch droog en het waait een stuk minder. Wel blijft het koud. Na het ontbijt gaan we naar de Lemelerberg. We parkeren bij het theehuis en lopen een rondje van zo’n 4 kilometer. Daarna spelen we wat in het speelbos “In het hol van de leeuw” en dan lunchen we in het theehuis. Lekker! Als we naar huis rijden begint het te regenen en dat houdt ruim een uur aan. Daarna klaart het weer op en gaan Daniel en ik weer zwemmen en Mandy en Lucas tennissen. We halen wat eten op de camping en lopen nog een rondje. Het laatste rondje, want morgen gaan we weer naar huis.

We staan op tijd op, pakken in, pakken de auto in en ruimen op en vertrekken van Camping De Kleine Wolf. In ruim twee uur rijden we naar huis waar we tegen de lunch aankomen. We halen de cavia’s op, doen boodschappen en starten met de stapel was. Het was een lekker weekje, ondanks dat het weer tegenviel: koud en veel wind en regen, maar toch hebben we ons prima vermaakt…