Texel

In de meivakantie gaan we een weekje naar Texel. Een keer eerder waren we een weekje in Nederland op vakantie. We bekijken de Slufter, beklimmen de vuurtoren en gaan naar Ecomare. En natuurlijk gaan we ook een paar keer naar het strand.

Oorspronkelijk zouden we de eerste week van de meivakantie weggaan, maar omdat de weersvoorspellingen slecht zijn, boeken we niets. En dat is maar goed ook, want het weer is echt slecht. Omdat de vooruitzichten voor de tweede week beter zijn, besluiten we dan te gaan. En we hebben een week schitterend weer! Maandag rijden we naar Den Helder. We komen rond 10:30 uur aan in de haven en kunnen meteen doorrijden de boot op. Enkele minuten later varen we weg en weer 20 minuten later staan we op Texel. We rijden naar de camping maar ons onderkomen is nog niet klaar. We vermaken ons een tijdje in de speeltuin en lunchen in het restaurant op de camping. Daarna rijden we een rondje in de buurt en doen we wat boodschappen. Rond 15:00 uur zijn we terug op de camping en kunnen we naar onze safaritent. We pakken uit en lopen een rondje op de camping en gaan lekker eten. Ondertussen koelt het flink af, en met een paar extra dekens en warme kruiken kruipen we onder de wol.

De volgende dag gaan we zwemmen in de Krim. Het zwembad is oud en klein en geen wonder dat in het najaar een nieuwe zwembad wordt gebouwd. Daarna beklimmen we de vuurtoren en kijken we nog even op het strand. Via een mooie omweg rijden we terug naar de camping. Woensdag huren we fietsen en rijden we naar Ecomare. Hier brengen we een groot deel van de dag door. Op de terugreis moeten we de ketting van Lucas’ fiets even repareren en eten we een ijsje bij Ans. ’s Avonds eten we Inn de knip. We zitten aan de bar en laat daar nou een oude jukebox staan. De jongens hebben een fantastische avond en het eten is ook nog eens erg lekker!

Donderdag gaan we naar de slufter. Het is al een stuk warmer dan toen we 3 dagen eerder aankwamen. We lopen lekker rond en als we een koekje eten en wat drinken in de duinen, worden we aangesproken of we “het sommeltje” kennen en willen vinden. Dat willen we wel en met wat hulp “vinden” we dus het sommeltje. Het is de bedoeling dat we haar ergens anders op Texel weer verstoppen. Er is een heuse facebook pagina over het sommeltje waar we dit kunnen laten zien. ’s Middags lunchen we op het stand bij Strandpaal 9 en daarna gaan we lekker scheppen en spelen op het strand. ’s Avonds eten we in het restaurant op de camping maar dat is geen succes.

Op vrijdag gaan we naar het sommeltjespad, maar we stoppen onderweg eerst nog even bij uitkijktoren Fontijnsnol. Daarna lopen we het sommeltjespad en verstoppen we het sommeltje ergens langs het pad. Na de wandeling bekijken we nog een paar mooie plekjes in de buurt en gaan we pannenkoeken eten bij de Catharinahoeve. Daarna gaan we weer naar het strand, dit keer bij strandpaal 12 en ’s avonds eten we daar ook. Zaterdag lopen we een mooi rondje rond het Horsmeer in de buurt van de Mokbaai. Het is een erg mooi gebied, maar de wandeling is toch wat lang voor Daniël. Daarna gaan we naar strandpaal 9 om te lunchen en ’s middags lekker te spelen. En ’s avonds eten we nog een laatste keer in Inn de knip. Op zondag pakken we de zooi weer in en rijden we naar de boot. Hier moeten we een tijdje wachten en vervolgens gaat het in een grote rij over de N9 richting huis. Rond 15:00 uur zijn we weer thuis. Het was een heerlijk weekje Texel!