Bonaire

Eind september gaan we nog eenmaal buiten de schoolvakanties om op vakantie. We gaan anderhalve week naar Bonaire waar we verblijven in Sunset Villa.

De heenreis gaat wat rommelig. We vertrekken een dag eerder dan gepland, omdat het vliegtuig zaterdag vol zit maar vrijdag nog niet. We komen gemakkelijk mee, dus dat was een goede keuze. Helaas hebben we anderhalf uur vertraging omdat er iets mis blijkt te zijn met ons vliegtuig. Dat betekent allemaal weer uitstappen en naar een nieuwe gate, in een ander toestel opnieuw boarden. Ook op Bonaire gaat het niet vlekkeloos, want de bagage kan niet worden uitgeladen en gaat weer terug naar Amsterdam. Gelukkig komen de koffers de volgende dag wel mee, met Jef en Mieke. Ondertussen lenen we wat zomerse kleren van Lambèr en Jacqueline, want voor een lange broek is het echt te heet.

Onze villa is erg mooi en ruim en ligt aan zee; we snorkelen dan ook elke dag. We zien talloze mooie vissen, een aantal keer een schildpad en een murene. We hebben geen zandstrand voor de deur. Daarvoor rijden we naar Sorobon in het zuidoosten van het eiland. Hier ligt een heerlijke strandje aan Lac Cai, waar de kids in warm en kniediep water kunnen zwemmen en spelen. Zelf huur ik ook een keer een surfplank. Dat is lang geleden en na een uur is het ook wel mooi geweest. Tegenover ons huis is een zwembadje waar we ook regelmatig even afkoelen en waar Lucas in een week tijd een echte waterrat wordt. En Daniël ook maar meteen.

Naast het strand van Sorobon en het snorkelen voor de deur is er nog veel meer te doen. We verkennen het nationale park Washington Slagbaai, we nemen een watertaxi naar Klein Bonaire, we maken een rondje over het eiland waarbij we de zoutwinning bekijken, en oude indiaanse inscripties. We zien ook eindeloos veel leguanen, en geiten en ezels en cactussen. We maken een tochtje met een fluisterboot door de mangrove. Kortom, we vermaken ons prima. En na anderhalve week zit het er weer op. Op woensdag pakken we in en aan het einde van de middag leveren we onze auto weer in en stappen we weer aan boord van het vliegtuig. Helaas slaapt Daniël nauwelijks en komen we moe thuis, maar verder ging de reis voorspoedig. De tijd is voorbij gevlogen en we hebben een toffe vakantie gehad. Dit smaakt naar meer.