Eerste vakantie samen; 3 weken naar het trand van Fuerteventura

Fuerteventura

Eind juni 1997 gaan we voor het eerst samen op vakantie. We gaan drie hele weken genieten van zon, zee en strand op Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden. We komen later nog op Lanzarote, Tenerife, en Gran Canaria en hebben daarmee de meeste Canarische Eilanden wel bezocht in de loop van de jaren.

Op donderdag 26 juni melden we ons net na de lunch op Schiphol. Na alle plichtplegingen, vertrekken we aan halverwege de middag voor een vlucht van drie uurtjes naar de Canarische Eilanden. We landen aan het begin van de avond op het vliegveld van Puerto del Rosario. Met een busje rijden we naar Corralejo in het noorden van het eiland, naar ons appartement Los Gaviotas net buiten het plaatsje. We halen wat te eten in een tentje vlakbij en gaan dan slapen. Zin in de komende dagen!

Het complex ligt direct aan zee maar met alle rotsen kan je de zee niet echt in voor de deur. Helaas. Om op het strand te komen moeten we een goed kwartier langs de kust of over de weg lopen. Dat doen we dan ook regelmatig. Of we zitten in en bij het zwembad van het complex. Dat complex is overigens niet al te groot, zonder restaurant of receptie of… Eigenlijk is er helemaal niets, behalve een paar appartementen en een zwembad.

Ook om te eten in een restaurant of om boodschappen te doen moeten we op pad. Bij een klein winkeltje vlakbij halen we de eerste behoefte en voor de grotere boodschappen gaan we naar downtown Corralejo . En voor de restaurantjes ook; die zijn er genoeg en we eten regelmatig heel erg lekker. Meestal typisch Spaans en veel vis. Lekker!

Er staat op Fuerteventura, althans aan de kant waar wij zitten, veel wind. Ideaal om te surften (wat we niet gedaan hebben). Soms is dat heerlijk, bijvoorbeeld als de zon staat te branden aan de hemel, dan verkoelt de wind. Soms is het ook wel onhandig, bijvoorbeeld als je op het strand wordt gezandstraald. Maar we mogen niet klagen over het weer want we hebben drie weken schitterend weer met soms wat wolken maar droog en lekker warm! We doen in de drie weken vrij weinig, behalve zwemmen, zonnen, boeken lezen, een spelletje, eten en drinken.

Halverwege de periode huren we een auto om het eiland te verkennen. We ontdekken leuke plaatjes, grote, verlaten “woestijnen”, soms met kamelen, woeste kusten waar veel wordt gesurft, en diverse mooie uitzichtpunten. De hele dag rijden we rond en wellicht hadden we nog een dag kunnen rondrijden, de andere kant ontdekken, maar na één dag vinden we het ook genoeg, en gaan we weer lekker genieten van het zwembad en het strand.

Na drie weken is het ook wel genoeg. Op 17 juli vliegen we weer naar huis waar we ruim na middernacht aankomen…