Lagos Portugal

Algarve

In juni gaan we (terug) naar de Algarve in Portugal. Tibor en Luisa gaan trouwen en wij plakken daar lekker twee weekjes strandvakantie aan vast. Na een Caribisch uitstapje vorig jaar, nu dus weer terug naar een Europees strand.

Op een idioot tijdstip (half vijf ’s ochtends) vliegen we vrijdag 9 juni naar Faro, Portugal. We hebben er een auto bij gehuurd en als we landen halen we de auto op en rijden we in een ongeveer een uur naar Alvor, vlak bij Lagos in het westen van de Algarve. Al vroeg in de ochtend komen we dus aan bij ons appartement Dunas do Alvor. Het appartement stelt niet zoveel voor, maar heeft wel een zwembad en ligt niet ver van het strand van Alvor. Na een dagje wennen, pakken we de auto en rijden we naar het einde van de wereld, een rotspunt helemaal in het zuidwesten van Portugal en het meest zuidwestelijke deel van Europa.

De stranden in de omgeving zijn prachtig met van die typische rotskusten en daartussen fijn wit zand. We eten heerlijk in diverse restaurantjes en hebben al snel een paar favorieten. In één restaurant kookt de kok vrijwel middenin het restaurant en kan je dus goed meekijken, en -ruiken. Soms treedt er een fado-zangeres op. Ook leuk.

op 16 juni verzamelen we in Lagos voor de vrijgezellenavond van Tibor en Luisa. Gewoon alle mannen en alle vrouwen bij elkaar; erg gezellig! En de dag erna, 17 juni, is de dat van de bruiloft zelf. Vincent, Erik, Andries en Sonja zijn er ook, dus het voelt meteen een beetje als een hydro-reünie. De plechtigheid en het feest vinden buiten plaats onder ene heerlijk zonnetje in een mooie ruime tuin.

De dagen erna komen we nog even bij op het strand en doen we nog wat tourtjes. We gaan o.a. naar Faro wat herinneringen ophalen en op bezoek bij Carol in Villamoura. Maar op 23 juni zit het er weer op en vliegen we aan het einde van de middag weer naar huis. Een fijne ontspannen vakantie, met mooi weer, een mooi feest en veel herinneringen aan mijn veldwerk in de Algarve opgehaald.