Met het lekkere lange vrije Pinksterweekend gaan we er even tussenuit, en net als vorig jaar gaan we naar Drenthe, dit keer naar Diever.

Op vrijdag, als iedereen weer thuis is uit school, stappen we in de auto en rijden we via de Flevopolder naar Drenthe. We slapen in een stacaravan op een vakantiepark net ten noorden van Diever. Het vakantiepark ligt tegen het Nationaal Park Drents Friese Wold aan.

We komen rond 16:00 uur aan. We pakken uit, ik doe boodschappen en ondertussen gaan de jongens meteen even zwemmen. ’s Avonds lopen we een rondje en zouden we graag nog even buiten zitten, maar dat gaat niet. Het terras is ongeveer twee vierkante meter maar veel belangrijker: het is vergeven van de muggen. Even in de hottub gaat net, met slechts een beperkt aantal muggenbeten als schade.

De volgende ochtend rijden we naar Appelscha. Hier gaan de jongens lekker klimmen en klauteren in het klimbos. Na het klimmen eten we een echt heerlijk broodje bij het restaurant. Daarna gaan we terug naar ons huisje.

De mannen zijn moe en willen even “op een schermpje”. Wij rijden terug naar Appelscha om een stukje te wandelen in het nationale park. Bij het informatiecentrum “Buitencentrum” proberen we informatie te krijgen, maar de dame die ons helpt begrijpt ons niet of heeft een sterke eigen mening wat we moeten doen.

We rijden een stukje verder en parkeren bij de wandelparkeerplaats Aekingerzand en lopen de ruim 5 km rode route die over en langs de stuifduinen Aekingerzand gaat. Het is erg mooi en best warm hoewel er in de verte een donkere lucht aankomt.

Rond 17:00 uur zijn we terug bij het huisje. We proberen een tafel te reserveren in een restaurant in Diever maar dat zit vol en gaan “dan maar” in het restaurant op de camping eten. En dat valt helemaal niet tegen. Eigenlijk is het best lekker!

Op zondag gaan we ’s ochtends als iederee klaar is, het is dan bijna middag, met z’n allen een stukje wandelen in het nationale park. We rijden via Diever eens stukje over de Bosweg en lopen vervolgens een kleine 5 km rond het Vossenveen. Het is mooi, we zien twee reeen en weer een hoop muggen.

Terug in het huisje bakken we pannenkoeken. Daarna gaan Mandy en Lucas naar Westerbork. Daniel en ik blijven thuis. Eerst moeten we wachten totdat Daniel zich kan inschrijven voor het lasergamen vanavond en als we dat geregeld hebben, gaan we zwemmen. ’s Avonds gaan we alsnog eten in Diever bij Het Keerpunt. Dat valt echter behoorlijk tegen. Terug bij het huisje gaat Daniel lasergamen en wij gaan even kijken maar vluchten snel weer naar binnen vanwege de muggen.

Op maandag hebben we ook nog lekker vrij, want het is Pinksterweekend . We staan op tijd op en pakken we de boel weer in. We rijden in een halfuurtje naar Havelte waar we een korte stop maken om een vlindertuin te beijken. Leuk om even te zien, maar niet heel spectaculair. We eten een broodje aan de overkant, maar ook dit is niet heel erg goed. Dan rijden we door naar huis waarbij we extra lang mogen genieten van de rit omdat we door een open brug en een ongeluk een half uur stil staan voor de Ketelbrug. Rond 15:00 uur zijn we weer thuis. Lekker om weer thuis te zijn maar ook een heel lekker weekend gehad, ondanks de muggen.